Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

Wat is superkritisch CO2?

Koolstofdioxide gedraagt zich gewoonlijk als een gas bij standaardtemperatuur en -druk. Het kan vloeibaar zijn of vast - droogijs genoemd - als het voldoende wordt afgekoeld en onder druk gezet.Er is echter nog een andere vloeistoffase waarin CO2 kan bestaan bij of boven het kritieke punt van 31 °C en 73,8 bar, superkritisch koolstofdioxide (sCO2) genoemd. In deze fase neemt de vloeistof unieke eigenschappen aan waarbij ze als een gas door vaste stoffen kan dringen, maar als een vloeistof moleculen kan oplossen.

De ware kracht van sCO2 als extractiemiddel is dat door druk- en temperatuurwijziging de totale dichtheid van de superkritische vloeistof kan aangepast worden zodat de extractievoorwaarden en de selectiviteit voor bepaalde moleculen kunnen worden geoptimaliseerd. Het is een belangrijk commercieel en industrieel oplosmiddel geworden door de lage bedrijfskosten, de hoge beschikbaarheid, de chemische stabiliteit, de geringe milieueffecten en omdat extractie mogelijk is van de meest bekende bestanddelen met minimale beschadiging of denaturering.
CONTACTEER ONS
Core Separations is een ware expert inzake de fractionering van verschillende componenten bij extractieprocessen. Het bedrijf beschikt over tientallen jaren innovatieve en omvangrijke ervaring met superkritische fluïda. Dankzij hun inzicht in mechanische ontwerpen en de ins-and-outs van hogedruk-extractiesystemen wagen zij zich op de Europese markt en maken ze het verschil met bedrijfsklare systemen afgestemd op de behoeften van de klant.

Core Separations CO2 pressure vessels (EV-serie) zijn performante extractie- en reactorvaten onder hoge druk die specifiek ontworpen zijn voor de behandeling van superkritische vloeistoffen.  
Volumebereik: vaten met een volume van 10ml tot 10L
Drukbereik: tot 689 bar met CE/PED-certificering
Temperatuurbereik: tot 150 °C
MEER INFO

Voor de extractie van natuurlijke producten m.b.v. CO2 als hernieuwbare en natuurlijke hulpbron om oliën van hoge kwaliteit te produceren, levert Core Separations op maat gemaakte extractiesystemen die een verscheidenheid aan natuurlijke producten verwerken.

MEER INFO
Laden
Laden