Fysische eigenschappen voor verven en kunststoffen

Optimaliseer uw kwaliteit in laboratorium- en
productieomgeving

Vraag het onze experts

Analis biedt veel verschillende tools om uw kwaliteit in laboratorium- en
productieomgevingen te optimaliseren.
viscositeit, hardheid, impact, handmatige en geautomatiseerde natte verfapplicatoren
, laagdikte (zowel droog als nat), drawdown grafieken en
nog veel meer bieden u een totaaloplossing.


Schrob-, schuur- en wasbaarheidstestersSchuur- en schrobkits voor speciale toepassingen

Schuurtesters voor verf en coating

Slijtvastheid is een belangrijke eigenschap voor verf en coatings. Een slijtagetest is ook gebruikelijk voor tegels, vloeren, meubels, muurbekleding, douchecabines en badkuipen. De slijtagetester produceert een herhaalbare, gecontroleerde toestand om het dagelijkse gebruik of slijtagepatroon te simuleren. De schuurtesters hebben een flexibel ontwerp om borstels, sponzen, schuursponzen en schuurpapier te gebruiken om het oppervlak te laten slijten. Naast het testen van schrobschuren kan de gardner-scrub ook ingesteld worden voor wasbaarheidstesten. Voor andere toepassingsspecifieke tests, zoals vlekbestendigheid en wasmiddeltests, zijn speciale modificatiekits verkrijgbaar. Explore Scrub schuur- en wasbaarheidstesters - 5 variaties beschikbaar.     

ONTDEK

Opnamekaarten & Panelen
 

Opnamekaarten & Panelen


BYK-Gardner biedt een breed scala aan testkaarten en grafieken voor vrijwel elke toepassing en coatingmateriaal. Een strenge kwaliteitscontrole tijdens het productieproces zorgt ervoor dat de laktestkaarten de meest consistente kleur en glans in de industrie hebben. De uittrekkaarten zijn eenvoudig te gebruiken en een goedkoop substraat om een verscheidenheid aan coatingeigenschappen te testen, zoals dekkracht, spreidkracht, penetratiegedrag en vloei- en nivelleereigenschappen. Drawdown kaarten worden gebruikt om architecturale, industriële, auto-, houtcoatings, inkten en cosmetische producten te beoordelen. De byko-kaart is geschikt voor coatings en inkten op basis van oplosmiddelen en water.

Laagdiktemeters

Laagdiktemeters
Droge laagdikte, niet-destructief

De byko-test laagdiktemeter is inclusief dauwpuntmeting, terwijl de byko-test Lite alleen bedoeld is voor het meten van de droge laagdikte.

Compact ontwerp voor bediening met één hand
Kleurendisplay met 90° en 180° flip screen
Automatische substraatherkenning
Sterke slijtvaste ruby sondepunt
Nul-, enkelvoudige en tweepuntskalibraties
Toetsblokkering om alleen metingen te doen
Instellingen voor hoge/lage tolerantie voor pass/fail waarschuwing
Statistiekmodus met 1000 meetgeheugens
Continue meetmodus
Stabiliteitmodus waarschuwt de gebruiker wanneer het instrument gekanteld wordt om verkeerde metingen te voorkomen.

Slingerhardheid-byko-swing voor verf en coating

Hardheidstests voor verf en coating

is de weerstand van een coating tegen een mechanische kracht, zoals druk, wrijven of krassen. BYK-Gardner biedt instrumenten die nodig zijn om verschillende hardheidstests uit te voeren.

  • Slingerhardheid - In overeenstemming met methoden beschreven door König en Persoz
  • Indrukhardheid - Buchholz indruktesters
  • Krashardheid - Hardheidsmeter Dur-O-Test en Potloodhardheid

BYK Verf- en coatingimpacttester

Heavy-Duty Impact Tester voor verf en coating


De Heavy-Duty Impact Tester heeft een zeer veelzijdig ontwerp om te voldoen aan ISO en ASTM standaarden voor de coating- en kunststofindustrie.

  • Zware constructie voor een lange levensduur
  • Meer dan 10 gewichten om uit te kiezen
  • Grote selectie van matrijzen en indringermaten
  • Gemakkelijk wisselen van gewicht, matrijzen en inkepingen
  • Economisch geprijsd


Automatische filmaanbrenger

Voor het aanbrengen van verf op een drainagetabel is een zeer nauwkeurige coatingapplicator nodig om een consistente droge verflaag te verkrijgen. Coating applicators kunnen staaf applicators of draadgewonden staven zijn. BYK-Gardner biedt een brede selectie applicators voor vele toepassingen.
De spleetafstand en filmbreedte zijn belangrijke afmetingen om te overwegen bij het selecteren van een staafapplicator. Voor draadgewonden staven moet rekening worden gehouden met de dikte van de natte film, de draaddiameter en de filmbreedte.
Een automatische filmaanbrenger verbetert de consistentie van een drawdown. Als meer dan één operator dezelfde coating of inkt aanbrengt, zal het uiterlijk van de droge film variëren door verschillende aanbrengtechnieken. De treksnelheid en de druk op het gereedschap van de applicator hebben invloed op de resultaten.

Related product categories