Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Wat is een PCR kast?
Een PCR kast of PCR werkstation is een verticale laminaire flow die geoptimaliseerd is voor het gebruik van PCR toestellen. De kast creëert een downflow van gezuiverde lucht die je experiment beschermt tegen vervuilingen in de lucht. De kast is standaard voorzien van een UV lamp om tussen twee PCR cyclussen door een UV decontaminatie te kunnen uitvoeren.
Wat is het verschil tussen een PCR kast en een verticale laminaire flow kast?
Een PCR kast is in principe een verticale laminaire flow met enkele aanpassingen:
  • Gereduceerde hoogte: om te werken met een PCR toestel heb je niet veel hoogte nodig. De manipulaties rond PCR bestaan voornamelijk uit pipetteren, wat tegen het werkblad aan gebeurt.
  • Geoptimaliseerd voor snelle UV decontaminatie. UV decontaminatie is zeer efficient om RNA en DNA te vernietigen. Daarom is het handig tussen 2 PCR cyclussen dit snel te kunnen activeren. Tijdens de UV decontaminatie moet het raam echter wel dicht zijn om de gebruiker te beschermen tegen de schadelijke UV straling. Bij een PCR kast, kan je makkelijk en snel het raam via een scharnier naar beneden klappen. Als het raam naar beneden is, wordt de UV lamp automatisch geactiveerd.
  • Stopcontacten en andere items die niet goed tegen lange en routinematige UV bloodstelling kunnen zijn afwezig in de kast.
  • PCR kasten hebben ook typisch een houder net onder de UV lamp, waar je de pipetten op kan leggen om deze te decontamineren.
Wat is het verschil tussen een PCR kast en een Dead Air Box?
Beide kasten hebben een UV lamp en zijn geoptimaliseerd voor de snelle activatie van UV decontaminatie. Een PCR kast heeft een downflow van gezuiverde lucht, die het experiment beschermt tegen kruisbesmetting met contaminanten in de lucht. Een dead air box heeft dit niet. Een dead air box is dus simpelweg een kast met een UV lamp en biedt geen enkele vorm van bescherming tegen kruisbesmetting met vervuiling in de lucht wanneer de kast open is.
Registreer dan nu voor onze webinar van 27 september - 14.00 uur “ Beschermingskasten:hoe het juiste type beschermingskast kiezen voor uw labo toepassing? “.
WEBINAR
3 Gevonden product(en) 
Sorteren op:
Bekijken:
PCR-4A1 Airstream® Polymerase Chain Reaction Cabinet, 1.2m
Art nr. 144241
ESCO MICRO PTE 2150005 PCR cabinets
PCR-3A1 Airstream® Polymerase Chain Reaction Cabinet, 0.9m
Art nr. 154100
ESCO MICRO PTE 2150001 PCR cabinets
SCR-2A1 Streamline® Polymerase Chain Reaction Cabinet, 0.6m
Art nr. 148743
ESCO MICRO PTE 2150009 PCR cabinets
    Laden
    Laden