Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

LIQUID HANDLING: CONTROLE EN VALIDATIE VAN HET VOLUME


PROCESVEILIGHEID VOOR DE OMGANG MET VLOEISTOFFEN

U kunt erop vertrouwen dat uw liquid handlers optimaal presteren voor uw assays als u de kwaliteitscontrole ervan uitbesteedt met service op maat.


HOE VEREENVOUDIGT ARTEL DE VERIFICATIE VAN LAAGVOLUMEDOSERINGEN DMSO?


Nieuwe service van Analis


De afgelopen 20 jaar heeft Analis verkoop- en distributiesupport in de Benelux verleend aan Artel, wereldleider in de meting en kwaliteitsbewaking van zeer lage vloeistofverdelingen. Analis kondigt met genoegen aan een volumeverificatieservice te bieden voor automatische liquid handlers in de Benelux.

Laboratoria gaan er vaak van uit dat hun instrumenten voor vloeistofbehandeling, van pipetten tot automatische liquid handlers, binnen de specificaties werken. Dit is echter een riskante veronderstelling omdat gegevensintegriteit afhankelijk is van een precieze en reproduceerbare vloeistofverdeling. Het kan ook een dure veronderstelling zijn omdat toepassingen gaande van drug discovery tot moleculaire diagnostiek, afhankelijk zijn van de reproduceerbaarheid en precisie van de verdeelde volumes reagentia en monsters.

De systemen voor volumeverificatie van Artel - het PCS® ijksysteem en MVS® Multichannel Verification System - berusten op ratiometrische fotometrie via absorptiemetingen met twee golflengtes en twee kleurstoffen om een targetvolume van de monsteroplossing te bepalen die de pipet of liquid handler afgeeft.

Door jarenlange praktijkervaring heeft Artel curricula ontwikkeld voor het verbeteren van de pipetteerresultaten en de automatische prestaties van de liquid handlers. Dit wordt zeer gewaardeerd door laboratoriumprofessionals over de hele wereld.

Analis is door Artel getraind in het gebruik van het MVS-systeem en biedt zulke service graag aan binnen de Benelux. Automatisatieproviders testen hun apparatuur doorgaans alleen op door de fabriek gespecificeerde volumes. Analis daarentegen kan elk model en merk van liquid handler testen op elk door de klant gewenst volume. Zo wordt voorkomen dat fouten bij de vloeistofbehandeling de integriteit van de analyseresultaten aantasten. De snelle en gebruiksvriendelijke MVS verzekert bovendien dat reproduceerbare en precieze data ‘tip-per-tip’ of ‘well-per-well’ worden verzameld i.p.v. als plaatgemiddelde, zoals gebruikelijk bij veel methoden voor kwaliteitsbewaking.
Aarzel niet contact op te nemen met onze technische dienst: 
Tel. +32 81 25 50 50 + 32 9243 77 10
Download onze brochure van de technische dienst
Laden
Laden