Incubators

Ideaal voor alle toepassingen met temperaturen tot +80°C

De Memmert incubator I is overal thuis in de wereld van onderzoek, geneeskunde, farmaceutica en levensmiddelenanalyse, evenals in de levensmiddelenchemie.
In het laboratorium is de Memmert incubator I ideaal voor alle toepassingen met temperaturen tot +80 °C - specifiek voor het incuberen van levende culturen bij +37 °C. Dankzij de fijnafgestelde regeltechniek zijn kritische temperatuuroverschrijdingen volledig uitgesloten. Waardevolle ladingen worden daarom bijzonder voorzichtig opgewarmd in deze uiterst precieze microbiologische incubator.

  • temperatuurbereik tot +80 °C
  • 8 modelformaten (32 tot 749 liter volume)
  • 2 modelvarianten: SingleDISPLAY en TwinDISPLAY
  • natuurlijke convectie of geforceerde luchtcirculatie N/F
  • dubbele deuren (binnen glas, buiten roestvrij staal) voor een helder zicht zonder temperatuurdaling
  • activering van sterilisatieroutine via ControlCOCKPIT (TwinDISPLAY)
Memmert IN Broedmachine

Een uitgebreide reeks broedmachines

  • CO2 couveuses: ICO serie
  • Broedstoven met peltierkoeling: IPPeco & IPPecoplus Serie
  • Broedmachines: IN / IF / INplus / IFplusv serie
  • Broedstoven met compressorkoeling: Serie ICP 

Meer informatie

Vraag advies aan onze experts

Een laboratoriumincubator is een instrument met een temperatuurregeling die geoptimaliseerd is voor gebruik rond incubatietemperaturen (25°C, 30°C, 37°C). Vanuit technologisch oogpunt lijkt een laboratoriumbroedstoof sterk op een laboratoriumoven, maar hij heeft een betere temperatuurregeling rond de incubatietemperaturen en een lagere maximumtemperatuur. Een laboratoriumoven is daarentegen meer gericht op een groter temperatuurbereik. De belangrijkste toepassing voor laboratoriumbroedstoven is microbiologie.

Standaard incubatoren hebben meestal alleen verwarmingselementen en hun minimumtemperatuur ligt 5°C of meer boven kamertemperatuur. Een gekoelde incubator heeft ook een koelelement (peltier of compressor). Een van de meest voorkomende toepassingen van een gekoelde incubator is het kweken van gisten en schimmels, die in de meeste gevallen een incubatietemperatuur van 25°C nodig hebben. Een andere veelgebruikte toepassing is om de incubator te laten afkoelen tot koelkasttemperatuur wanneer het einde van de incubatietijd in het weekend valt. Op die manier stopt de microbiële groei en kan het tellen van de kolonies op maandag gebeuren in plaats van in het weekend.

Related product categories