Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

GREEN SUSTAINABILITY

ANALIS INVESTEERT IN GROENE ENERGIE  
Als verdeler en fabrikant van wetenschappelijke apparatuur voor laboratoria en labmeubilair, hecht ANALIS sa/nv veel belang aan duurzaamheid en zijn ecologische voetafdruk.
Reeds verschillende jaren lanceert ANALIS daarom groene acties en stimuleert ecologisch gedrag binnen het bedrijf als een weerspiegeling van onze waarden.

OUR CORE VALUES - RESPECT OUR ENVIRONMENT

RESPECT
EXCELLENCE
PASSION
ONZE WAARDEN
‘Respect, Excellence en Passion’ maken deel uit van ons DNA. Het is onze genetische code die dagelijks onze handelingen aanstuurt in elke geleding van het bedrijf.
ENERGIE-EFFICIENTE GEBOUWEN
 • Vervanging van de ramen: in 2016 vervingen wij alle ramen van onze gebouwen in Namen. Enerzijds boden wij ons personeel hierdoor meer temperatuurcomfort en een betere isolatie van extern geluid, maar anderzijds realiseerden wij  hiermee ook een mooie energiebesparing.
 • Duurzame elektriciteit : in december 2018 installeerde Analis  900 zonnepanelen op het dak van de vestiging te Suarlée.
  De werken werden uitgevoerd door Total en de panelen besloegen een totale oppervlakte van 1 500 m².
  Hierdoor kan Analis jaarlijks 235 000 kWh elektriciteit produceren.
  70% van dit rendement wordt door ons bedrijf zelf benut. De overige 30% wordt opnieuw verdeeld op het net.
  Vincent Luyckx, algemeen directeur van Analis: «Dit project kadert in het engagement van Analis om te investeren in groene energieNaast de gerealiseerde besparingen in het elektriciteitsverbruik, willen wij immers ook een ecologische daad stellen.»
  Link naar de publicatie en video op Linkedin 
DE MILIEUEFFECTEN VAN DE VERPLAATSINGEN VAN ONZE WERKNEMERS EN BEZOEKERS VERMINDEREN
In 2019 werden er ook elektrische laadpalen geïnstalleerd voor de elektrische en hybridevoertuigen. Naast deze eerste beschikbare laadpalen, werden er nog 32 bijkomende laadpunten geïnstalleerd in 2021.
Het is een service van Analis aan het personeel maar eveneens aan de klanten, leveranciers, bezoekers, …

Met het oog op de vermindering van de CO2-uitstoot werden en worden ook verschillende acties ondernomen voor ons wagenpark:
Reductie van de CO2-emissie door het personeel wagens voor te stellen met een maximum van 105 gram.
• De aandacht vestigen op alternatieve voertuigen: hybride/elektrisch
• Aanpassing van de huurcontracten naargelang de behoeften van elke specifieke bestuurder : de wagens worden niet meer automatisch na 48 maanden vervangen, maar het aantal afgelegde kilometers wordt continu geëvalueerd in het kader van de optimale vervangingstijd.  

In 2021, herziening van het wagenparkbeleid:
▪ Beperking tot modellen die maximaal 105 g CO2 uitstoten.
▪ Aanmoedigen van hybride/elektrische motoren.
▪ Continu het optimale vervangingstijdstip van de wagen nagaan om de automatische vervanging na 48 maanden te voorkomen als de wagen weinig kilometers heeft afgelegd.
BIODIVERSITEIT
 • De kantoren te Namen bevinden zich in de buurt van het Domaine du Bois de Néverlée. Het is dus niet vreemd om rond de velden veel vogels te zien (eksters, kwikstaartjes, vinken, mussen, …) maar ook hazen en kleine knaagdieren. Een van onze collega’s waakt trouwens over het welzijn van de vogels door de vogelhuisjes in sommige bomen regelmatig van voedsel te voorzien.
 • Aanplanting van 72 fruitbomen:  in maart 2020 leidde ons engagement in groene energie tot de aanplanting van 72 fruitbomen in de tuin van Analis-Namen.
  Fruitbomen nemen immers CO2 op -een broeikasgas - en dragen zo bij in de strijd tegen de klimaatopwarming. Bovendien zijn ze een schuilplaats voor de fauna rond onze kantoren (insecten, vogels maar ook hazen en kleine knaagdieren). En als na enkele jaren de kersen aan de bomen rijp zijn, kunnen de medewerkers er vrijelijk van plukken.
DAGELIJKS
 • Duurzaam afvalbeheer : afval wordt volgens de geldende normen in gescheiden vuilnisemmers en -containers gesorteerd. Plastic bekertjes en koffiefilters zijn respectievelijk vervangen door glazen en stoffen zakjes. Plastic flessen werden glazen recipiënten. Er is vaatwerk beschikbaar (bestek en borden) voor het personeel zodat wegwerpbestek en -borden overbodig zijn.  
 • Ledlampen: gewone lampen zijn vervangen door ledlampen en doorgangen zijn voorzien van bewegingsmelders om elektriciteitsverspilling tegen te gaan. Naast minder energieverbruik en een langere levensduur, bieden ledlampen nog andere voordelen zoals u kunt lezen in de volgende artikels (NL) –(FR).
Laden
Laden