Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Wat is een cytostatica kast?
Een cytostatica kast is een aangepaste bioveiligheidskast klasse II A2 voor de manipulatie van cytostatica/antineoplatische geneesmiddelen. Een standaard bioveiligheidskast biedt prima bescherming van de operator en de omgeving tegen de cytostatica. Het probleem doet zich voor wanneer de HEPA filters vervangen moeten worden. Normaal worden deze gedecontamineerd voor het verwijderen en vervangen. Decontaminatie zal echter geen effect hebben op de aanwezige cytostatica in de filters. Bij een standaard bioveiligheidskast kunnen deze stoffen daarom een gevaar vormen voor de technieker die de vervanging van de filters uitvoert.
Wat is het verschil tussen een cytostatica kast en een bioveiligheidskast klasse II A2?
De cytostatica kast heeft een derde grote HEPA filter onder de werkbank. Door het luchtpatroon passeert de mogelijks gecontamineerde lucht eerst langs deze filter. Deze filter kan in en zak ingesloten worden terwijl de kast nog draait. Dit zorgt ervoor dat de technieker deze veilig kan vervangen zonde blootstelling aan cytostatica. Bovendien kan deze veiliger worden meegegeven met het afval.
Registreer dan nu voor onze webinar van 27 september - 14.00 uur “ Beschermingskasten:hoe het juiste type beschermingskast kiezen voor uw labo toepassing? “.
WEBINAR
2 Gevonden product(en) 
Sorteren op:
Bekijken:
CYT-4A1 Cytoculture® Cytotoxic Safety Cabinet, 1.2m
Art nr. 150068
ESCO MICRO PTE 2060004 Biosafety cabinets
CYT-6A1 Cytoculture® Cytotoxic Safety Cabinet, 1.8m
Art nr. 141966
ESCO MICRO PTE 2060010 Biosafety cabinets
    Laden
    Laden