Circulation baths

Voor elk temperatuurbereik

Sommige toepassingen vereisen verwarming of koeling door circulatie van een externe vloeistof.
Een circulatiebad is een gesloten of open vat dat een vloeistof bevat die geconditioneerd is tot een specifieke temperatuur. Deze vloeistof wordt vervolgens naar een toepassing gecirculeerd om warmte over te dragen. Er zijn verschillende soorten circulatiebaden, afhankelijk van het temperatuurbereik en de gebruikte technologie.

Meer informatie

 
 

Een recirculatiekoeler is een soort compacte semi-gesloten koelmachine/cryostaat die een thermische vloeistof bevat (voornamelijk water of een water-glycolmengsel). Het doel is om de vloeistof in een gesloten circuit te laten circuleren en warmte uit de toepassing te verwijderen door de gekoelde vloeistof met behulp van een circulatiepomp via een warmtewisselaar te laten circuleren. Ze zijn ontworpen om koeloplossingen met leidingwater te vervangen en om te voorkomen dat het water wordt bedorven. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende koelvermogens en optioneel met een verwarming. De nadruk ligt op het koelvermogen en niet op de nauwkeurigheid en stabiliteit van de temperatuur. Typische toepassingen: Koelen van de condensor van roterende verdampers of Soxhlet-extractiesystemen.

Verwarmingscirculatiepompen zijn open badsystemen (eventueel met deksel) die een thermische vloeistof bevatten (voornamelijk water of thermische olie). De verwarmingscirculatiepomp bestaat uit een verwarmingselement, een pomp en een temperatuursensor voor een nauwkeurige temperatuurregeling in een temperatuurbereik van kamertemperatuur tot +300°C. Ze zijn ontworpen voor interne badtoepassingen of externe toepassingen (bijv. temperatuurregeling van reactoren). Met een externe temperatuursensor kan de regelnauwkeurigheid in externe toepassingen worden verbeterd. Temperatuurprofielen kunnen geprogrammeerd worden om de temperatuur automatisch aan te passen in de tijd. Via een USB-, RS232-, RS485-, Ethernet- of Modbus-poort is het mogelijk om de verwarmingscirculatiepomp aan te sluiten op een loggingsoftware.

Gekoelde circulatiepompen zijn open badsystemen (eventueel met deksel) die een thermische vloeistof bevatten (voornamelijk water, water-glycol of thermische olie). De gekoelde circulatiepompen bestaan uit een verwarmingselement, een koelspiraal gekoeld met milieuvriendelijke natuurlijke koudemiddelen, een pomp en een temperatuursensor voor een nauwkeurige temperatuurregeling van -95°C tot +300°C. Ze zijn ontworpen voor interne badtoepassingen of externe toepassingen (bijv. temperatuurregeling van reactoren). Met een externe temperatuursensor kan de regelnauwkeurigheid in externe toepassingen worden verbeterd. Temperatuurprofielen kunnen geprogrammeerd worden om de temperatuur automatisch aan te passen in de tijd. Via een USB-, RS232-, RS485-, Ethernet- of Modbus-poort is het mogelijk om de verwarmingscirculatiepomp aan te sluiten op een loggingsoftware.

Zeer dynamische temperatuurregelsystemen zijn zeer compacte gesloten badsystemen die een thermische vloeistof bevatten (voornamelijk thermische olie). De hoogdynamische temperatuurregelsystemen bestaan uit een verwarmingselement, een koelspiraal gekoeld met milieuvriendelijke natuurlijke koudemiddelen, een magnetisch gekoppelde motorpomp en een temperatuursensor voor een nauwkeurige temperatuurregeling van -93 tot +250 °C. Uitgerust met een kleuren touchscreen is een gebruiksvriendelijke en intuïtieve bediening mogelijk. Ze zijn ontworpen voor exclusieve externe toepassingen (bijv. temperatuurregeling van reactoren). Dankzij het gesloten badsysteem kan het regelsysteem de thermische vloeistof ver boven het vlampunt opwarmen, waardoor een zeer breed temperatuurbereik kan worden bestreken zonder dat de thermische vloeistof hoeft te worden vervangen. Geen contact met de omgeving voorkomt ook de snelle oxidatie en veroudering van de thermische olie. Dankzij dit ontwerp vult geen enkele oliedamp het laboratorium. Het zeer kleine interne bad maakt zeer snelle reactietijden mogelijk. Met een externe temperatuursensor kan de regelnauwkeurigheid in externe toepassingen verbeterd worden. Temperatuurprofielen kunnen geprogrammeerd worden om de temperatuur in de loop van de tijd automatisch aan te passen. Via een USB-, RS232-, RS485-, Ethernet- of Modbus-poort is het mogelijk om de verwarmingscirculatiepomp aan te sluiten op een loggingsoftware.

Related product categories