Particle counting

Zorgen voor productkwaliteit, veiligheid en naleving van de regelgeving

Het tellen van deeltjes is essentieel voor het verzekeren van productkwaliteit, veiligheid en naleving van regelgeving in verschillende industrieën. Het speelt een vitale rol in het behouden van consistentie, het optimaliseren van processen en het bijdragen aan het algehele succes van productie- en onderzoeksinspanningen.
De Multisizer 4e deeltjesvermaler en -teller is het meest nauwkeurige en flexibele apparaat voor deeltjeskarakterisering op de markt, met een ongeëvenaard meetbereik van 0,2 - 1600 μm. Het gebruikt het Coulter principe om deeltjes te detecteren via elektrische zone detectie, ongeacht de aard of optische eigenschappen van het deeltje. Dit maakt het een ideaal instrument voor het detecteren en tellen van een grote verscheidenheid aan deeltjes, zoals: cellen van zoogdieren, bacteriën, gist, schuurmiddelen, tonerdeeltjes, celaggregaten,... 

Bekijk productcategorieën

Wat is het Coulterprincipe?

Het fundamentele onderdeel van het Coulterprincipe is dat deeltjes of cellen door een "gat" gaan. Het gat moet echter aan bepaalde specificaties voldoen. Om precies te zijn is het gat een langwerpige glazen buis. In de glazen buis zit een robijnschijf met fijne boringen die de vloeistofstroom door de glazen buis vernauwt en tegelijkertijd de stroom vernauwt tot een gecontroleerde waarde met weinig variatie. Als er een opening (glazen buis) tussen twee elektroden wordt geplaatst en een stroompad wordt voorzien door een elektrolyt met een lage concentratie, ontstaat er een weerstand die tussen de elektroden kan worden gemeten. Het diafragma creëert een zogenaamde detectiezone. Deeltjes in lage concentratie, gesuspendeerd in de elektrolyt, kunnen geteld worden wanneer ze door het diafragma gaan.

coulterprincipe

Als een deeltje door de opening gaat, wordt een volume elektrolythoudende oplossing dat gelijk is aan het ondergedompelde volume van het deeltje uit de detectiezone verplaatst. Dit veroorzaakt een kortstondige verandering in de impedantie over het diafragma. De weerstandsverandering kan gemeten worden als een spanningspuls of een stroompuls, wat betekent dat elke puls overeenkomt met een deeltje (telling). De spanningspuls is evenredig met het volume van het gedetecteerde deeltje. Met behulp van teller- en pulsanalysercircuits kunnen het aantal en het volume van de deeltjes die door de detectiezone gaan worden gemeten. Het volume kan worden voorgesteld als de equivalente sferische diameter. De gemeten deeltjesgrootte kan worden onderverdeeld en een deeltjesgrootteverdeling wordt verkregen.

Deze techniek is vooral waardevol omdat het niet afhankelijk is van de optische eigenschappen of samenstelling van de deeltjes, waardoor het veelzijdig is over een breed scala van deeltjestypes, waaronder cellen, micro-organismen en synthetische deeltjes.

De op Coulter-principes gebaseerde benadering, zoals geïmplementeerd in de Multisizer 4E, is van groot belang in toepassingen waar precisie en nauwkeurigheid bij de analyse van deeltjesgroottes van het grootste belang zijn. Industrieën zoals de farmaceutische industrie, biotechnologie en materiaalkunde profiteren van het gedetailleerde inzicht dat deze methode biedt en draagt bij aan verbeterde kwaliteitscontrole en onderzoeks- en ontwikkelingsprocessen. De Multisizer 4E is een krachtig hulpmiddel voor wetenschappers en onderzoekers die uitgebreide karakterisering van deeltjes zoeken in hun analytisch werk.

Meer informatie

Multisizer 4E beckman Coulter

Our products

Related product categories

Voor welke toepassingen is de Multisizer in Life Sciences bedoeld?

De Multisizer is een ideaal hulpmiddel voor het detecteren en tellen van een grote verscheidenheid aan deeltjes, zoals:

Zoogdiercellen (celtelling, celgrootte en controle van het celvolume)

Bacteriën

Gist

Schuurmiddelen

Tonerdeeltjes

Celaggregaten

Sferoïden

Grote eiwitaggregaten

Celbiologie stamcellen rode bloedcellen witte bloedcellen vetcellen mitochondriën plantencellen

Tellen van deeltjes in celbiologie

Teltoepassingen in microbiologie Bacteriën gist Schimmelsporen Schimmels Amoeben

Deeltjestelling in de microbiologie

Teltoepassingen in mariene biologie Fytoplankton Algen Diatomeeën Cyanobacteriën Differentiatie van triploïde vs diploïde Amoebe

Tellen van deeltjes in mariene biologie