Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Wat is een ART werkstation?
Een ART (assisted reproduction technology) werkstation of een fertilisatiekast is een beschermingskast die is aangepast voor het werken met gameten en/of embryos bij lichaamstemperatuur tijdens in vitro fertilistatie (IVF). Een ART werkstation kan zowel een verticale luminaire flow zijn als een bioveiligheidskast, afhankelijk van de exacte toepassing en lokale wetgeving. Het toestel heeft ingebouwde verwarmde zones om de cultuurmedia bij lichaamstemperatuur te houden. Je kan werken met een laag paraffine of minerale olie op de cultuur, of in open cultuur. Wanneer je in open cultuur werkt, voorziet de fertilisatie kast een bevochtigde gasmenging om de gameten en embryo’s in goede werkcondities te houden. Op deze manier wordt ook de pH van de gebufferde cultuurmedia behouden en wordt verdamping vermeden zonder gebruik van minerale olie of paraffine. De fertilisatie kast heeft ook een ingebouwde stereomicroscoop met verwarmde glazen aan het werkblad om de embryo cultuurplaten te inspecteren. Daarnaast is er ook een ingebouwde PC op de achterwand met een logger software. Het hoofd doel van de PC is om een goed overzicht te houden van alle sensor waarden. Daarnaast kan de PC ook nog worden gebruikt om de beelden van de microscoop te tonen. Sommige fertilisatie kasten hebben ook ingebouwde incubatoren om tijdelijk de embryo’s op te slaan tijdens de workflow.
Wat is het verschil tussen een vertical laminaire flow en een bioveiligheidskast type ART werkstation?
ART (assisted reproductive technology) werkstations of fertilisatie kasten kunnen zowel vertical laminaire flows zijn als bioveiligheidskasten. Het meest gebruikte type is de verticale laminaire flow. Een verticale laminaire flow kast biedt enkel een neerwaardse stroom van HEPA gefilterde lucht om het werkblad contaminatievrij te houden voor het werken met gameten of embryo’s. Het grootste voordeel van het verticale laminare flow type is dat je een veel grotere werkopening hebt.
Een bioveiligheidskast anderzijds zal ook bescherming bieden van de gebruiker en de omgeving tegen de producten die worden gebruikt binnen de kast. Deze zal een onderdruk onder het raam creëren die de gebruiker beschermt tegen mogelijke biohazards. In het bovengedeelte van de kast wordt de lucht opgesplitst: 70% zal via een HEPA filter terug de kast worden ingeblazen (ter bescherming van de gameten en embryo’s) en 30% zal via een HEPA filter terug het labo worden ingestuurd (om ervoor te zorgen dat er ook 30% lucht binnenkomt aan het raam ter bescherming van de gebruiker).
Bieden alle ART werkstations op de markt de mogelijkheid om met een gasmenger te werken voor embryo culturen?
Niet alle laminaire flow kasten op de markt hebben deze mogelijkheid. Dit is een vrij unieke eigenschap van de Esco ART werkstations. Als gebruiker kan je kiezen voor een simple CO2 gasmenging waarbij pure CO2 wordt gemengd met lucht tot de gewenste concentratie of er kan ook gekozen worden voor een trigas menging waarbij ook de zuurstofconcentratie gereduceerd kan worden. Dit laatste zorgt ervoor dat de oocytes en/of embryo’s veilig kunnen geincubeerd worden voor een korte periode in de ingebouwde incubatoren.
Kunnen de verwarmde zones selectief aan of uitgeschakeld worden binnen een ART workstation in kader van vitrificatie?
De Esco ART werkstations zijn zo ontworpen dat de verwarmde platen opgedeeld zijn in zones. De Esco ART werkstations hebben de unieke eigenschap dat de individuele zones individueel bediend kunnen worden. Tijdens vitrificatie kan dit zeer handig zijn wanneer sommige zaken bij kamertemperatuur gehouden moeten worden en andere bij lichaamstemperatuur.
Verlies ik werkruimte wanneer ik mini incubatoren in mijn ART werkstation wil?
Vaak is het gewenst om kleine incubatoren te hebben binnen het ART werkstation, maar wil je ook geen werkruimte verliezen. Daar bestaat tegenwoordig de perfecte oplossing voor. Er zijn ART werkstations met ingebouwde incubatoren in het werkblad. Het aantal ingebouwde incubatoren hangt van model tot model af. 1m20 kasten hebben typisch 2 ingebouwde incubatoren en 1m80 kasten hebben typisch 3 ingebouwde incubatoren. Per incubator zijn is er plaats voor vier 4-well dishes. Omdat deze ingebouwd zijn in het werkblad, verlies je geen kostbare werkruimte.
Welke oplossingen biedt Analis?
Analis is exclusief verdeler van Esco Medical in België.
Download brochure Esco ART workstations
Contact formulier
Registreer dan nu voor onze webinar van 27 september - 14.00 uur “ Beschermingskasten:hoe het juiste type beschermingskast kiezen voor uw labo toepassing? “.
WEBINAR
8 Gevonden product(en) 
Sorteren op:
Bekijken:
MAW-6D8-MP Esco ART Workstation, Multi-Purpose, 1.8m
Art nr. 340693
ESCO MICRO PTE 2070036 Laminar flow cabinets
MAW-6D8-MP-MC Esco ART Workstation, Multi-Purpose, MIRI® Chambers, 1.8m
Art nr. 340692
ESCO MICRO PTE 2070072 Laminar flow cabinets
MAW-6D8-MONO-MC Esco ART Workstation, MIRI® Chambers, 1.8m
Art nr. 340691
ESCO MICRO PTE 2070069 Laminar flow cabinets
MAW-4D8-MC Esco ART Workstation, MIRI® Chambers, 1.2m
Art nr. 340690
ESCO MICRO PTE 2070068 Laminar flow cabinets
MAW-6D8-DUAL-MC Esco ART Workstation, Double Heated, MIRI® Chambers, 1.8m
Art nr. 338182
ESCO MICRO PTE 2070075 Laminar flow cabinets
MAW-6D8-DUAL Esco ART Workstation, Double Heated Zone, 1.8m
Art nr. 338181
ESCO MICRO PTE 2070050 Laminar flow cabinets
Esco ART Workstation, 1.8m
Art nr. 310989
ESCO MICRO PTE 2070018 Laminar flow cabinets
Esco ART Workstation, 1.2m
Art nr. 304244
ESCO MICRO PTE 2070017 Laminar flow cabinets
    Laden
    Laden