Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Wat zijn animal research workstations?
Animal research workstations of animal conainment workstations zijn beschermingskasten die geoptimaliseerd zijn voor bepaalde toepassingen binnen dierproefcentra. Wanneer je met knaagdieren werkt, zijn namelijk een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Denk maar aan de hoogte van de kooien, het comfort van de dieren, het hoge stofgehalte (door de beddings, huidschilfers, haren), ...  Er zijn verschillende types kasten voor specifieke toepassingen.
Wat zijn universal animal workstations?
Een universal animal workstation is een aangepaste bioveiligheidskast klasse II A2. Het is dus een kast die de gebruiker en omgeving beschermt tegen alle biohazards die binnen de kast worden gebruikt. Bovendien wordt het experiment beschermd door een downflow van gezuiverde lucht. De universal animal workstations zijn aangepast met een grotere werkopening en koolstof prefilters. De grotere werkopening zorgt ervoor dat kooien makkelijk binnen en buiten de kast gebracht kunnen worden. De koolstof pre-filters zullen een deel van de geur absorberen en zullen ook een deel van het grof stof opvangen ter bescherming van de duurdere HEPA filters. Daarnaast kan je de universal animal workstations ook combineren met een gemotoriseerd onderstel. Daardoor kan de kast bijna tot tegen de grond zakken. Dit maakt het overzetten van kooien een stuk makkelijker.

Wat zijn dual access animal workstations?
Dual access animal workstations zijn beschermingskasten ontworpen voor het overplaatsen van knaagdieren naar verse kooien binnen dierproefcentra. In het midden is er een luchtgordijn, waardoor er geen vervuilingen van de schone zijde naar de vuile zijde kunnen. Tijdens de transfer is de operator beschermd tegen alle mogelijke Hazards, terwijl er anderzijds ook gefilterde lucht op het werkblad en de kooien wordt geblazen. De kast heeft openingen aan beide zijden. Dit maakt het makkelijk om met 2 mensen te werken om de transfer van de ‘dirty zone’ naar de ‘clean zone’ te regelen.
Wat zijn bedding disposal workstations?
Bedding disposal workstations zijn beschermingskasten die geoptimaliseerd zijn voor het legen van gebruikte dierenkooien binnen dierproefcentra. Het is in principe een bioveiligheidskast klasse I. Dit wil zeggen dat de lucht in de kast wordt aangezogen en dan via een filter naar buiten gestuurd. Op deze manier is de gebruiker beschermd tegen stof, allergenen en mogelijke biohazards. De lucht in de kast is niet steriel, dus de kast kan niet gebruikt worden voor andere doeleinden. In het werkblad is een opening met een rooster. Onder het rooster bevindt zich een vuilbak. De dierkooien kunnen dus uitgeklopt worden op het rooster, zodat de beddings in de vuilbak terecht komen.
Registreer dan nu voor onze webinar van 27 september - 14.00 uur “ Beschermingskasten:hoe het juiste type beschermingskast kiezen voor uw labo toepassing? “.
WEBINAR
5 Gevonden product(en) 
Sorteren op:
Bekijken:
VA2-6A1-E VIVA® Universal Animal Containment Workstation ,1.8m
Art nr. 306314
ESCO MICRO PTE 2080032 Laminar flow cabinets
VDA-5A8 VIVA® Dual Access Animal Containment Workstation, 1.5m
Art nr. 321623
ESCO MICRO PTE 2080027 Laminar flow cabinets
VDA-4A8 VIVA® Dual Access Animal Containment Workstation, 1.2m
Art nr. 321622
ESCO MICRO PTE 2080024 Laminar flow cabinets
VBD-4A1 VIVA® Bedding Disposal Workstation, 1.2m
Art nr. 302500
ESCO MICRO PTE 2080014 Laminar flow cabinets
VA2-4A1-E VIVA® Universal Animal Containment Workstation, 1.2m
Art nr. 153521
ESCO MICRO PTE 2080029 Laminar flow cabinets
    Laden
    Laden